De Beste Complete Gids Voor Drukvaten

Het groeiseizoen was een groot succes. De tuin staat vol met verse sla, courgette en wortelgroenten, klaar om geoogst te worden. Er is alleen één probleem: je kunt het niet allemaal opeten voordat het begint te rotten.

Natuurlijk kun je een deel van je oogst weggeven aan je buren en bewoners van je bock, maar je hebt nog steeds genoeg over. Wat te doen met al die extra groenten en fruit?

Grote kans dat je oma’s metselaarpotten nog vol geconserveerde groenten uit de tuin hebt staan. Je kunt deze tip gebruiken en je overgebleven producten ook.

Een drukblik is essentieel voor het inblikken van groenten. Maar waar vind je de juiste machine? En welk merk past het beste bij jou? Kijk in deze recensie goed naar de beste conservenblikjes die beschikbaar zijn om u te helpen de groenten en fruit van uw inspanningen te behouden.

De meest betaalbare drukcanner in deze review. Het apparaat wordt geleverd met alle functies die u van een drukcanner mag verwachten, voor een betaalbare prijs.

De Beste Beoordelingen Van Drukvaten

Laten we eens kijken naar de beste beschikbare drukcanners. In deze recensie leest u alles wat u moet weten over de topproducten in deze categorie. Als u worstelt met het vinden van de juiste canner voor u, volg dan onze aanbevelingen voor de beste canner die aan uw behoeften voldoet.

De All American 21-1 / 2-Quart Pressure Canner

De All American 21-1 / 2-Quart Pressure Cooker Canner is een simplistisch ontwerp dat betrouwbaar en functioneel is. De kanner heeft een ontwerp en constructie met handgegoten aluminium met een satijnen afwerking.

De All American-drukcanner heeft ook een pakkingvrij deksel, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het kopen van vervangende pakkingen. De manometer is gemakkelijk af te lezen en geeft de PSI-waarde weer. Je krijgt ook een gewichtsdrukregelaar met instellingen voor 5, 10 of 15 PSI.

De canner heeft ook een overdrukventiel voor noodgevallen waarbij de canner onder te hoge druk staat. Deze kan is zwaar en gaat lang mee. U kunt het waarschijnlijk doorgeven aan uw kinderen.

Het is zwaar, met een gewicht van 20 lbs, vanwege het ontwerp van gegoten aluminium. Daarom wil je hem misschien op het fornuis plaatsen voordat je je water en potten toevoegt. Hoewel deze canner de duurste optie is in onze review, maakt de kwaliteit van de canner het de investering waard. Het zal vele decennia meegaan.

  • Manometer wijzerplaat
  • Draai-en-seal pakking deksel
  • Gebruik het op glazen topbereiken
  • Inclusief een pottenrek, handleiding en receptengids, evenals een beperkte garantie

Hoe Druk Inblikken Werkt

Inblikken is het gebruik van potten om uw groenten en fruit bij hoge temperaturen te bewaren. Een inbliksysteem kan worden gebruikt om bijna elk type fruit of groente te bewaren.

Als het gaat om inblikken, krijg je twee methoden, inblikken in waterbad en inblikken onder druk. Dus, welke methode biedt u de beste resultaten? Laten we het verschil tussen de twee uitpakken, zodat u een duidelijk begrip van het proces hebt.

Inblikken in waterbaden is een traditionele manier om jam, gelei en augurk te bewaren. Dit is een goede methode om zeer zure voedingsmiddelen te conserveren, waaronder ook conservering met azijn en citroenzuur. Als u deze methode gebruikt om voedsel met een lage zuurgraad te bewaren, loopt u echter het risico op besmetting.

Het Risico Van Het Inblikken Van Clostridium Botulinum

Clostridium botulinum, de meest ernstige bacterie in het conservenproces, is verantwoordelijk. Het oplopen van deze bacterie resulteert in het ontstaan van botulisme, een ziekte die levensbedreigend kan worden als u niet onmiddellijk behandeld wordt.

Voedingsmiddelen met een zuur pH-profiel zijn beter bestand tegen deze bacterie. Voedingsmiddelen die lager aan de alkalische kant van de schaal staan, bieden Clostridium botulinum echter een voedingsbodem. Machines voor het inblikken van waterbaden verwarmen de inhoud van blikken of potten niet tot een temperatuur die hoog genoeg is om de bacterie te doden.

Een drukcanner werkt bij veel hogere temperaturen dan traditionele waterbadcanners. Het doodt alle bacteriën die in voedsel aanwezig kunnen zijn en voorkomt besmetting. De inhoud wordt verwarmd tot een minimumtemperatuur van 240F. Dit doodt alle bacteriën. U kunt de machine ook gebruiken om eventuele lucht uit de container te zuigen. Dit zegel zorgt ervoor dat je conserven langer meegaan.

Vleesproducten in blik hebben het grootste risico op besmetting door Clostridium botulinum. Daarom, als je die partij chili die je hebt gemaakt wilt in blikken, heb je een hogedrukspuit nodig om besmetting van de maaltijd te voorkomen.

Wat Is Het Verschil Tussen Een Snelkookpan En Een Snelkookpan?

Hoewel ze allebei het woord druk in de titel hebben, hebben deze twee machines totaal verschillende werkingsprincipes en resultaten. De snelkookpan die in je keukenkastje ligt, is niet geschikt om je eten in te bewaren, en wel hierom.

Snelkookpan Vs. Snelkookpan

Snelkookpannen zijn er in verschillende maten, waarbij de InstantPot een van de meest populaire versies van dit apparaat is. Hoewel een snelkookpan uw voedsel snel kan opwarmen, biedt deze niet genoeg druk om veilig inblikken mogelijk te maken.

Deze apparaten verliezen ook snel warmte, wat kan leiden tot voedselbesmetting met Clostridium botulinum-bacteriën. Een drukvat lost deze problemen op en is een onmisbaar apparaat voor elke hovenier die zijn seizoensoogst wil bewaren.

Drukcanners zijn er ook in verschillende maten, variërend van kleine huishoudelijke machines tot grote apparaten die tot 22 liter per keer aankunnen. Wanneer het water in de kan het kookpunt bereikt, kan het nergens heen. De stoom blijft dus in het apparaat.

7 kg druk in de canner resulteert in een conserveringstemperatuur van ongeveer 250F, wat meer dan voldoende is voor het sluiten en bewaren van alle soorten voedsel.

Hoewel geen enkele snelkookpan een snelkookpan in de keuken kan vervangen, is het mogelijk om uw snelkookpan als snelkookpan te gebruiken met geweldige resultaten.

Drukcanner-kopersgids

Bij het kiezen van de juiste drukcanner zijn er veel dingen waar u rekening mee moet houden. Laten we een wandeling maken door alles wat u moet weten over dit apparaat.

Constructie Van Drukvaten

De meeste drukcanners hebben een ontwerp en constructie met aluminium of roestvrij staal. Beide materiaalopties zijn geschikt voor het inblikken onder druk, waarbij aluminium de betaalbare keuze is. Hoewel roestvrijstalen blikken aantrekkelijker zijn dan aluminium, zijn ze iets duurder.

In termen van prestaties zullen beide typen het werk doen, en we betwijfelen of er enig verschil is. Voor een sterk apparaat dat een val kan weerstaan zonder schade aan de buitenkant te veroorzaken, zijn roestvrijstalen units de betere keuze. Na het eerste gebruik kunt u wat putjes in aluminium snelkookpannen opmerken.

Sommige aluminium snelkookpannen kunnen na gebruik ook verkleuren. U kunt het oorspronkelijke uiterlijk van uw aluminium snelkookpannen herstellen door een paar eetlepels terpentineazijn aan de pot toe te voegen en deze tot het kookpunt te verwarmen. De azijn haalt de verkleuring weg.

Dezelfde problemen die aluminium fornuizen hebben, zijn niet aanwezig in roestvrij staal. Ze hebben de neiging om de warmte gelijkmatiger te verdelen dan aluminium, en het duurt langer om op te warmen.

Hoeveel Kan Een Snelkookpan Bevatten?

Veel drukcanners hebben capaciteiten in kwart gallons. Sommige eenheden kunnen ook de meting weergeven in het aantal potten dat het kan bevatten. Er zal altijd minder potruimte zijn dan de quart-meting, omdat er wat ruimte tussen de potten zal zijn voor luchtstroom en om druk in het vat op te bouwen.

We raden het grotere model aan als je moeite hebt met het bepalen van de capaciteit van een snelkookpan. Controleer ook uw toekomstige apparaat op rekken die in het pakket zijn inbegrepen. Met rekken kun je potten op elkaar stapelen, en niet alle drukcanners hebben deze optie.

Wat Is Het Gewicht Van Een Drukcanner?

Het gewicht van uw drukfles is belangrijk, vooral als u op een glazen kookplaat kookt. Drukvaten waren vroeger groot en zwaar toen koken op een brandhoutfornuis gebruikelijk was. Tegenwoordig koken veel mensen echter op glazen bladen, en een zware kan kan ertoe leiden dat het oppervlak barst.

Als het oppervlak van uw drukvat te groot is voor uw brander, kan dit er ook toe leiden dat de ingebouwde warmtesensoren van de kachel de brander automatisch uitschakelen voordat deze de juiste temperatuur bereikt. Dit voorval is nadelig voor roestvrijstalen apparaten die de warmte langzaam door de basis verspreiden, wat resulteert in lagere kooktemperaturen dan u verwacht.

De meeste drukcanners werken met elk type gas- of elektrische brander. Als je een inductiekookplaat of een glazen blad hebt, kun je het beste ervoor zorgen dat de inmaakkoker ermee werkt voordat je koopt.

Inblikkende Manometers

Elke drukbus heeft een manometer die de druk in het apparaat weergeeft. De werkzaamheid van de meter is echter niet altijd nauwkeurig. Er zijn twee variaties van manometers die worden gebruikt in drukflessen.

De veiligste en meest gebruiksvriendelijke meter is de gewogen meter, ook wel bekend als de eigengewichtmeter. Met dit systeem kunt u het gewicht precies op de druk instellen die u met uw canners wilt laten werken. Vervolgens plaatst u het gewicht bovenop de ontluchting op het deksel van de canner.

Het apparaat zal de gewenste druk bereiken door het eigen gewicht heen en weer te schommelen. Hierdoor kan de druk uit het vat ontsnappen.

De andere optie is het gebruik van een meetklok. Dit systeem vereist dat u op de uitlezing van de drukcanners let en de warmte dienovereenkomstig aanpast. Oudere modellen drukvaten kunnen gevaarlijk zijn als er geen ontlastklep is om te gebruiken wanneer de wijzerplaat de bovenkant bereikt.

Als u een drukkan kiest of vindt die gebruikmaakt van een meetklok, raden we u aan deze om de maand te testen om er zeker van te zijn dat de ontlastklep goed werkt. Een professionele reparatiewerkplaats voor apparaten kan uw meetklok inspecteren om te controleren of deze goed werkt.

Drukcanner Deksels

Bij moderne drukcanners krijg je een deksel met draaivergrendeling meegeleverd voor een optimale afdichting van de bodem en het deksel. Om te voorkomen dat er tijdens het gebruik stoom ontsnapt, zijn de meeste blikdeksels voorzien van rubberen pakkingringen. Dit sluit de stoom in de drukcanner af.

Bij de aankoop van uw blikverpakking is het belangrijk om te controleren of de fabrikant vervangende pakkingen aanbiedt. Na een lange gebruiksperiode zal de rubberen pakking gaan slijten. Als de fabrikant geen vervangende onderdelen aanbiedt, moet u een nieuwe canner aanschaffen.

Een oude drukcanner heeft een deksel dat alleen klemmen heeft om aan zijn lichaam te bevestigen. Hoewel u zich met deze versie geen zorgen hoeft te maken over het aanschaffen van vervangende pakkingen, heeft deze niet hetzelfde afdichtende effect als een rubberen pakking, en er kan wat stoom ontsnappen bij hoge temperaturen.

Handgrepen En Grepen Op Drukcanners

Uw drukcanner kan zwaar zijn wanneer deze volledig is gevuld met potten. Zorg ervoor dat de kan aan beide uiteinden handvatten heeft. Geprobeerd om een hete en zware kanner op te pakken is een ongeluk dat wacht om te gebeuren als je deze vereiste overslaat.

Controleer of je kannetje hittebestendige handvatten heeft om te voorkomen dat je jezelf verbrandt als je hem uit de kachel haalt.

Accessoires Voor Drukvaten

Is de pomp veilig voor vissen

Nu u de kenmerken van een drukcanner begrijpt, kunt u een diepe duik nemen in de accessoires die u voor het apparaat nodig hebt.

Inblikkende Potten

Inblikkende potten

U hebt conservencontainers nodig die speciaal zijn ontworpen om te worden gebruikt in drukcanners bij het gebruik van uw canner. De standaard potten die u bij uw jam en conserven krijgt, zijn niet bestand tegen de hoge druk bij gebruik van uw conservenblik.

Goed ingeblikte potten hebben metalen ringen en platte deksels met rubberen afdichtingen aan de basis. Deze potten kunnen worden gewassen en hergebruikt voor elk voedsel. U moet het deksel elke keer dat u de pot gebruikt, vervangen. Het deksel sluit niet goed af na gebruik. We gebruiken graag potten met een brede opening in een kwartformaat voor onze drukcanner.

Tips Voor Het Gebruik Van Een Drukvat

Het kan moeilijk zijn om een drukcanner te gebruiken. In dit gedeelte geven we u een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van uw drukcanner voor de beste resultaten. Zorg er altijd voor dat u de richtlijnen van de fabrikant volgt als u een verschil vindt in deze methode met wat ze beschrijven in de instructies van het apparaat.

Verwarm de potten

Zet een grote pan kokend water op het vuur om je bereiding te beginnen. Het water moet koken voordat het wordt uitgeschakeld, zodat het kan sudderen. Nadat u heeft gecontroleerd op schilfers en krassen die de structuur van uw potten kunnen aantasten, plaatst u ze in de pot.

Terwijl u de potten laat sudderen, maakt u de deksels schoon met licht zeepsop en spoelt u ze vervolgens schoon om alle reinigingsmiddelen te verwijderen.

Bereid De Drukcanner Voor

Plaats een laag water op de bodem van je kan terwijl de potten opwarmen. Volg de aanbevelingen van de fabrikant. Voor gebruik hebben de meeste conservenblikken tussen de 2 en 8 cm water nodig.

Het kan op het fornuis worden geplaatst en aan de kook worden gebracht terwijl u uw potten verwarmt.

Maak Het Eten Klaar

Gebruik alleen een recept dat specifiek is ontworpen voor het inblikken. De meeste conservenrecepten bevatten natuurlijke conserveermiddelen die de houdbaarheid van uw ingeblikte voedsel verlengen. Sommige voedingsmiddelen zijn niet geschikt om in te blikken, dus zorg ervoor dat u het recept correct volgt.

Verwijder De Potten één Voor één

Verwijder de potten één voor één

Gebruik je pottenlifter om de potten een voor een uit het kokende water te halen. Gebruik een handdoek om ze af te drogen. Plaats de trechter in de opening van de pot en vul deze met uw recept.

Vul Je Pot

Vul de pot en zorg ervoor dat u een ruimte laat voor het uitzetten van het voedsel onder het vuur. Als de pot te vol wordt gevuld, barst deze in de snelkookpan wanneer deze de maximale druk bereikt.

Sluit De Pot

Verwijder de trechter na het vullen en gebruik uw inblikkende deksellifter om eventuele luchtbellen te verwijderen. Zorg ervoor dat u de pot goed schoonmaakt, met speciale aandacht voor de draden. Zorg ervoor dat het afsluitdeksel contact maakt met de rand en draai de pot vervolgens handvast vast. Als u de pot te strak aandraait, wordt het een uitdaging om deze te openen nadat deze is afgekoeld.

Plaats De Pot In Uw Drukvat

Plaats de pot in de kan en verwarm deze.

Controleer Het Waterpeil En Sluit De Drukbus Af

Terwijl je de canner laat opwarmen, daalt je waterpeil. Daarom moet u het mogelijk bijvullen met water uit de waterkoker voordat u de kan sluit. U moet ervoor zorgen dat er geen belemmeringen zijn voor het drukventiel.

Laat De Stoom Los

Verhoog het vuur tot middelhoog en laat de stoom door het ventiel ontsnappen. Nadat u een gestage stroom stoom uit de ventilatieopening ziet komen, stelt u een timer in op tien minuten. Laat de stoom gedurende de volledige duur van 10 minuten ontsnappen.

Laat De Canner Rusten

Zet na het koken het vuur uit. Laat de drukcanner natuurlijk afkoelen op een hittebestendig, stabiel oppervlak zoals granieten werkbladen. De manometer mag niet worden aangeraakt totdat deze nul heeft bereikt.

Haal De Potten Eruit

Nadat de drukcanner is afgekoeld, opent u de canner voorzichtig. Gebruik je pottenlifter om de potten te verwijderen en plaats ze op een handdoek. De handdoek beschermt de potten tegen breken wanneer ze in contact komen met koude oppervlakken.

Controleer na afkoeling de integriteit van de containers. Je zult merken dat de deksels nog stevig vast zitten aan de potten als je ze optilt. Gooi de inhoud weg van potten die tijdens het inblikken opengaan. Laat de potten 12 tot 24 uur rusten voordat u ze opbergt.

De Beste Merken Van Drukvaten

Er zijn tal van merken die drukcanners aanbieden. Hier zijn enkele van de meest populaire merken die beschikbaar zijn.

Presto

Dit bedrijf heeft meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van drukcanners. Het bedrijf begon als een producent van commerciële conservenapparatuur, maar is sindsdien gemigreerd om ook thuisconservensystemen op te nemen. Ook biedt het merk je de keuze uit aluminium of RVS inmaakbussen.

Allemaal Amerikaans

Deze canners zijn afkomstig van de Wisconsin Aluminium Foundry, die 80 jaar ervaring heeft in het ontwerpen en vervaardigen van drukcanners voor thuisgebruik. Dit bedrijf vertrouwt op een staal-op-staal afdichtingssysteem, terwijl de meeste andere het gebruik van een rubberen pakking vereisen voor afdichting. De canner heeft ook een aangepaste drukuitlezing en een gewogen ontluchtingssysteem.

Spiegel

Het in Manitowoc, Wisconsin gevestigde bedrijf is trots op meer dan 100 jaar ervaring in het vervaardigen van het beste aluminium kookgerei. Mirro is nu een dochteronderneming van Groupe SEB, het bedrijf dat de merken T-Fal en WearEver bezit, samen met tal van andere merken voor huishoudelijk kookgerei.

Graniet Ware

Granite Wear, een Columbian Home Products-divisie, heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1871. Het bedrijf staat bekend om zijn emaillewerk en een breed scala aan fornuizen en snelkookpannen.

Fagor

Dit Europese merk is een erfenis van 50 jaar en produceert een aantal van de beste en meest betaalbare keuken- en huishoudelijke kookgerei. Hoewel dit merk zijn producten over de hele wereld verkoopt, bevindt de fabriek zich in China.

Het Vonnis Afronden

De drukcanners die in deze review worden beoordeeld, zijn allemaal van topkwaliteit. Kies er een van en je hebt een product van topkwaliteit dat je jarenlang kunt gebruiken.

Als u echter nog steeds worstelt met uw beslissing over het selecteren van de ideale drukcanner voor uw keuken, dan kunt u altijd vertrouwen op onze topkeuzes. In deze review bevelen we de All American pressure canner aan als de beste. Het ontwerp en de bouwkwaliteit van deze canner zijn uitstekend. Het kan echter zijn dat het te zwaar is voor uw glasassortiment.

Als je op zoek bent naar een lichtere canner met een grote capaciteit, dan is de Presto een goede keuze. Voor die koks die een kleine keuken hebben of niet het grote formaat van de anderen in deze recensie nodig hebben, kun je de veelzijdigheid van het Fagor-duo niet verslaan, met alle accessoires die je nodig hebt om je kanner onder alle omstandigheden te bedienen.