Lees onze gids voor alle informatie die je nodig hebt over Cardinal Flower! Verzorging en tips voor het planten van “Lobelia Cardinalis”

Als je op zoek bent naar een speciale bloem om indruk te maken op je gasten en je plantenminnende familieleden, dan wil je misschien eens kijken naar de geweldige Lobelia cardinalis oftewel kardinaalbloem! Hoe aantrekkelijk het ook is, deze plant zal indruk maken op elke tuinier, of het nu een beginner of een ervaren tuinier is.

Lobelia cardinalis is ook bekend als kardinaalbloem in de teelt. Het is een lid van de Campanulaceae-familie. Deze prachtige bloem is een geweldige keuze voor een persoonlijke collectie. Het heeft een uniek en levendig uiterlijk, maar is ook gemakkelijk te kweken, te verzorgen en zelfs te vermeerderen.

De kardinaalbloem is een populaire sierplant die veel populariteit geniet. De soort is voldoende voor elke respectabele kweker. Er zijn echter veel andere variëteiten en hybriden beschikbaar. De meest gewaardeerde kardinaalbloemcultivars zijn L. cardinalis Queen Victoria (rode bloemen en zilverachtig bordeauxrood blad), L. cardinalis f. alba (witte bloemen), en L. cardinalis f. rosea (roze bloemen).

Lees verder om meer te weten te komen over de kardinaalbloem.

  • De inheemse Amerikaanse bloem, de kardinaalbloem, wordt in veel regio’s in Amerika gevonden. Het kan worden gevonden van het zuidoosten van Canada tot de Verenigde Staten, Midden-Amerika en Mexico. Het groeit meestal op natte plaatsen, moerassen en oevers.
  • De Lobelia cardinalis-soort en de prachtige L. cardinalis Queen Victoria-cultivar behoren tot de winnaars van de prestigieuze Award of Garden Merit van de Royal Horticultural Society.
  • Deze plant is super veelzijdig en vormt een welkome aanvulling op alle soorten landschapsdecoraties. Het is een prachtige plant voor cottage-tuinen, wilde tuinen, vlindertuinen, moerastuinen, regentuinen, perken, borders en in de buurt van beekjes of vijvers.
  • Kardinaalbloemen zien er absoluut fantastisch uit in de buurt van andere soorten planten. Blue Vervain en Monkey Flower zijn de beste metgezellen voor kardinaalbloemen.
  • De overvloed aan hypnotiserende, kardinaalrode bloemen is een magneet voor verschillende soorten bestuivers. De bloesems trekken vlinders, kolibries en nuttige insecten aan.
  • Zuni-mensen gebruiken kardinaalbloem als ingrediënt in het recept van schumaakwe-cakes. Penobscots rookten gedroogde bladeren van deze plant om tabak te vervangen.
  • Traditionele geneeskunde speelt een belangrijke rol bij het gebruik van kardinaalbloem. Aangenomen wordt dat deze plant symptomen zoals maagpijn, koorts, verkoudheid en hoofdpijn verlicht.
  • Lobelia cardinalis is potentieel giftig voor zowel mens als dier als het in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Zorg ervoor dat uw kinderen, huisdieren en honden deze bloem niet kunnen bereiken.

Kardinaal Bloem

De Beste Eigenschappen Van De Kardinaalbloem

  • Het geslacht Lobelia, dat 415 soorten bloeiende plantensoorten omvat, bevat de kardinaalbloem. Het deelt dit geslacht met andere in het oog springende soorten zoals L. chinensis, L. erinus, L. inflata, L. laxiflora, L. sessilifolia, L. siphilitica, L. telekii, L. tenuior of L. tupa.
  • Lobelia cardinalis is een kruidachtige bloeiende vaste plant. Het is een klompvormende plant die 2 tot 1,2 m (60-120 cm) hoog en 1 tot 0,6 m (30-60 cm) breed kan worden.
  • Het blad bestaat uit enigszins grote, glanzende, lancetvormige tot ovale, getande en heldergroene bladeren die afwisselend op rechtopstaande stengels verschijnen. De bladeren zijn maximaal 20 cm (20 cm) lang en maximaal 5 cm (5 cm) in diameter.
  • Kardinaalbloem bloeit meestal van de zomer tot de vroege herfst. Hij bloeit in de zomer en herfst met schitterende, diepe vijflobbige, 2-lips bloemen op rechtopstaande trossen tot 71 cm (70 cm) hoog.
  • Ze kunnen tot 5 cm (5 cm) lang worden. Ze verschijnen in verschillende tinten rood. Kardinaalbloem produceert, net als zijn verwanten L. siphilitica en L. inflata, een melkachtige vloeistof uit zijn bloesems.

Groeiende Kardinaalbloem

Het gebied waar u de kardinaalbloem laat groeien, bepaalt de verlichtingsvoorkeuren. De plant kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw overleven. Deze bloem kan gedijen in koude klimaten, maar zal het ook goed doen in fel, direct zonlicht. Kardinaalbloemen kunnen in de schaduw gedijen in warmere klimaten. Dit geldt vooral tijdens de zomermaanden wanneer er intense middagzon is.

De kardinaalbloem is bestand tegen temperaturen van 3 tot 9. Hoewel deze plant een grote verscheidenheid aan temperaturen kan verdragen, moet je hem toch beschermen tegen vorst of vorst om ze te helpen overwinteren. In de regel kunt u dit het beste doen door in het vroege najaar een laag mulch aan te brengen rond de wortels van uw kardinaalbloem.

Van tijd tot tijd kunnen sommige plagen, zoals bladluizen, spintmijten, slakken en slakken, of sprinkhanen uw kardinaalbloem hinderen. Deze indringers hebben de neiging om zich te voeden met de bladeren en stengels van je plant, dus het is vrij eenvoudig om ze op tijd te herkennen. Je kunt één keer per week neemolie en insectendodende spray gebruiken om ongedierte op je kardinaalbloem te verwijderen als je ze ziet.

Kardinaalbloem Planten

Kardinaalbloem gedijt op vochtige tot droge grond die rijk is aan voedingsstoffen en organisch materiaal. Als je de neiging hebt om je planten te veel water te geven, zal deze plant je vriend worden. In tegenstelling tot andere soorten die wortelrot ontwikkelen in veel vocht, houdt de kardinaalbloem juist van deze specifieke aandoening. Naast de bovengenoemde reden raden we je aan om de grond van je plant te mulchen om het vocht beter vast te houden.

Het grote voordeel van de kardinaalbloem is het vermogen om te gedijen zonder frequente bemesting. In feite zal de plant alleen goed presteren bij een jaarlijkse toepassing. Voor optimale resultaten in de volgende actieve groeiperiode, zorg ervoor dat u in de late winter of het vroege voorjaar wat compost en ander organisch materiaal in de grond toevoegt.

Om je kardinaalbloem bossig te houden en er goed uit te laten zien, knip je hem af als hij te langwerpig wordt. Het is ook een goed idee om alle uitgebloeide bloesems van je kardinaalbloem te verwijderen. Dit proces zal deze plant een algeheel schoon uiterlijk geven en ook verdere bloei bevorderen. Toch moet u weten dat deadheading kan voorkomen dat de plant zichzelf zaait, wat de groei van de volgende jaren kan beïnvloeden.

Kardinaalbloem Water Geven

Kardinaalbloemen kunnen in alle weersomstandigheden gedijen, ook nat. Het is bijna onmogelijk om ze te veel water te geven. Het enige dat u hoeft te doen om uw planten in vorm te houden, is hun grond constant vochtig te houden. Of zelfs nat! Wanneer de bovenste laag van de aarde droog aanvoelt, geef je kardinaalbloemen dan een lekker rijk drankje.

Het is geen verrassing dat kardinaalbloemen dol zijn op vochtigheid. Deze planten zullen gedijen in gebieden die regelmatig regenen. In drogere streken is het aan te raden om je planten regelmatig te vernevelen om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

Kardinaalbloem Vermeerderen

De oplossing voor uw probleem ligt voor u als u op zoek bent naar meer Cardinal-bloemen voor uw plantenfamilie. U kunt uw plant eenvoudig vermeerderen door middel van deling of zaden. Beide methoden vereisen geen voorafgaande ervaring met het vermeerderen van andere planten en zullen doorgaans in korte tot geen tijd prachtige resultaten opleveren.

Om je kardinaalbloem te vermeerderen met deling, moet je de plant eerst in de lente of herfst uit de grond graven. Snijd na dit proces het wortelsysteem in twee of drie secties en plant ze vervolgens elk op hun eigen vaste locatie. Je kunt ook alle jonge planten die rond je volwassen kardinaalbloem zijn gegroeid verwijderen en ze vervolgens overplanten waar je maar wilt.

Lobelia Cardinalis

Kardinaalbloem heeft de neiging zichzelf te zaaien, dus je hoeft de zaden niet te verzamelen om nieuwe planten te starten. Als je de zaden echter voor een andere keer wilt bewaren, kun je ze verzamelen en in de koelkast bewaren tot de tijd rijp is. Verwijder de zaden pas van je moederplant als de zaaddozen beginnen te openen.

Als je klaar bent om meer kardinaalbloemen te maken, haal je de zaden uit de koelkast en zaai je ze op vochtige grond. Je zult een beter resultaat zien als de zaden zes tot acht weken voor de laatste nachtvorst in je omgeving binnen worden gezaaid. Zet de zaden op een goed verlichte plaats en houd het substraat constant vochtig. Zodra de vorst is verdwenen, kunnen de Cardinal-bloemzaailingen in uw tuin worden getransplanteerd.

Ten Slotte

Als je een grote liefhebber bent van unieke bloeiende planten, is Lobelia cardinalis aka The Cardinal bloem een musthave waar je elke zomer van zult genieten. De levendige, felrode bloemen zijn een lust voor het oog en trekken de aandacht van voorbijgangers. !