2000 Watt LED-kweeklamp. Welke Zijn Het Beste En Waarom Is 2000W Een Leugen?

Ze liegen.

De 2000W LED-groeilamp verbruikt slechts 2000W.

In feite is er geen echte lamp van 2000 watt op de markt.

De grootste merken adverteren niet eens iets boven de 1000 watt.

Veel van de grotere Chinese merken hebben echter 2000 watt lampen. Sommige gaan tot 3000 watt.

Maar zelfs een snelle blik op hun specificaties laat zien hoeveel ze overdrijven.

Om wat voor reden dan ook, is het gebruikelijk geworden onder Chinese fabrikanten om hun licht wattage sterk te overdrijven.

Betekent dit dat de lichten gedimd zijn?

Nee. Niet altijd, tenminste.

Ze zijn bijna allemaal nutteloos voor bloeiende planten.

Maar een paar klaren de klus echt.

En dat is de reden van dit artikel. Ik wilde alle lampen van lage kwaliteit verwijderen en je helpen je beslissing te beperken tot alleen die lampen die echt effectief zijn.

Ik wilde je echter laten weten dat deze lampen geen 2000 watt verbruiken. ).

Deze lampen zijn niet te vergelijken met een 2000 watt HID lamp.

De fabrikanten noemen hun lampen 2000w, omdat ze tweehonderd 10 watt diodes hebben. Het licht zou 2000 watt verbruiken als de diodes maximaal gebruikt zouden worden.

Maar dat zijn ze niet. Ze werken op minder dan 2 Watt. Hierdoor lijkt het aantal van 2000 overdreven.

En het is niet alleen het wattage. Elke fabrikant overdrijft het gebied dat door hun lampen wordt bestreken.

Geen zorgen.

Ik zal ervoor zorgen om u te laten weten hoeveel stroom elk licht daadwerkelijk gebruikt en wat het equivalent is, in termen van HID-verlichting. U krijgt ook een beter idee van hoeveel dekking u kunt verwachten.

Deze informatie helpt je bij het kiezen van het beste licht voor jou.

Review Van De Top 2000W LED-tuinverlichting

Phlizon COB-serie 2000W Led-installatielamp

Ik wilde op zijn minst één COB-lamp op deze lijst hebben, maar ik had moeite om er een te vinden. De enige die ik bij dit wattage kon vinden, is deze Phlizon COB Series-lamp.

Het is een prachtig licht geworden. Dit is de beste lijst.

De prijs is de enige reden waarom hij dezelfde 9,6/10-beoordeling kreeg als de BestVA-lamp. De Phlizon kost aanzienlijk meer.

Het is het waard, geloof ik.

Het heeft de hoogste output van alle lampen op deze lijst, met een PAR-waarde van meer dan 2000 umol/m/s dode punt op een hoogte van 46 cm. Hiervoor gebruikt hij slechts 451 watt. Over het algemeen is het ongeveer gelijk aan een HID-lamp van 800 watt en heeft het een dekkingsgebied van 4 bij 1,2 m. De verwachte levensduur is 50.000 uur.

Dit licht heeft een groot spectrum voor alle groeistadia. De lamp heeft twee warme en twee koele witte 50w COB’s. Dit wordt gecombineerd met een mengsel van 10w rode en blauwe, witte, ultraviolette en IR-diodes. Het geeft je een spectrum met twee piekgebieden in het rode bereik, één in het witte, en grote hoeveelheden groen en IR-licht.

Het spectrum van de Phlizon komt het dichtst bij natuurlijk zonlicht van alle lichten op de lijst. Het spectrum van de BestVA (volgende op de lijst) en Kings Plus (ernaast) lampen is iets beter omdat ze lang niet zoveel geel of groen bevatten. Beide kleuren zijn belangrijk voor planten, maar ze hoeven niet in grote hoeveelheden te zijn.

Dat betekent dat de spectra van de andere twee lampen iets minder verspillend zijn, omdat het meer van de elektriciteit gebruikt waarvoor je betaalt om meer bruikbaar blauw en rood licht te creëren. Deze lamp heeft een schakelaar voor groenten/bloei en een tweede schakelaar om de COB’s aan of uit te zetten, wat betekent dat je kunt besparen op stroomkosten als je niet de volledige output nodig hebt (bijvoorbeeld tijdens het groenten).

Bij aankoop van deze lamp ontvang je ook een set kweeklampglazen, een thermometer en een verstelbare touwratel. Je krijgt ook een netsnoer en je lamp wordt gedekt door een garantie van 2 jaar en een retourbeleid van 30 dagen.

Pluspunten

  • Het krachtigste licht (2161 umol/m/s 46 cm)
  • Geweldig spectrum voor alle groeistadia (maar iets achter op de vorige en volgende lichten op deze lijst)
  • De dekking van 4 bij 1,2 m is een van de grootste op deze lijst
  • 2 jaar garantie

nadelen

  • Duurste lamp op deze lijst
  • Dit is de lijst met het meest ernstige licht

BESTVA DC-serie 2000W LED-paneel Met Volledig Spectrum

Mijn hoogst gewaardeerde licht is dit BestVA DC-serie armatuur. Daar zijn twee belangrijke redenen voor: het perfecte spectrum voor planten en de hoogste output van alle lampen op deze lijst.

Ik vind het ook leuk dat ze handige extra’s bevatten, zoals hangers en glazen.

Laten we beginnen met het spectrum. Veel LED-fabrikanten proberen je te vertellen dat planten alleen rood en blauw licht nodig hebben, maar dat is niet waar.

Ze gebruiken 10 diodes, inclusief IR en UV, en zowel warmwit als koelwit.

Dit geeft een spectrum met pieken bij rood en blauw, maar ook wat licht in de groene en gele golflengten, plus een kleinere piek in het verre rode bereik, dat een belangrijke rol speelt bij plantengroei en -ontwikkeling.

Het is het perfecte spectrum voor een kweeklamp om planten door alle ontwikkelingsstadia te loodsen.

Deze lamp trekt 390 watt. Het is ongeveer gelijk aan 700 watt HID-licht en geeft u een effectief dekkingsgebied van 4 bij 1,2 m.

Dat verbindt het met een paar anderen voor de grootste dekking op deze lijst. Op 46 cm van de planten heeft hij een opbrengst van 1036 umol in het midden en nog ruim 100 umol zelfs in de hoeken.

Je krijgt deze lamp samen met een ophangset, verstelbare ratelhangers met touw en een kweekbril. Ik vond het meegeleverde netsnoer iets korter dan ik had verwacht. Het meet 1,8 m.

Dit licht heeft een geschatte levensduur van 100.000 uur, wat de langste op deze lijst is. Het wordt geleverd met een retourgarantie van 30 dagen en een garantie van 3 jaar.

Pluspunten

  • Zeer krachtig op 46 cm met 1036 umol
  • Goede dekking bij 4 x 1,25 m
  • Het perfecte spectrum voor alle stadia van plantengroei
  • Nominale levensverwachting op 100.000 uur
  • Drie jaar garantie en 30 dagen geld-terug-garantie

nadelen

  • Netsnoer van 1,8 m kan langer zijn
  • Iets hogere prijs dan sommige van de andere lampen op deze lijst

King Plus 2000 Watt Volledig Spectrum Licht

De King LED’s zijn een geweldig licht, zeker gezien hun prijs. Ze voldoen niet aan de meeste beweringen van Kings, maar zoals we al zeiden, dit geldt voor alle Chinese merken.

Deze specifieke lamp verbruikt in feite 380 watt en is ongeveer gelijk aan een HID-lamp van 700 watt. Het kan werken op 85V 265V. Er zijn 200 Epistar-diodes die elk 10 watt produceren. De verwachting is dat deze 100.000 uur meegaat.

Dit licht wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn spectrum. Het spectrum is bijna identiek aan het BestVA-licht. Het is zwaar op rood en blauw, maar bevat witte diodes die wat licht geven in de groene en gele golflengten. UV- en IR-diodes ronden het spectrum af om opbrengsten van hogere kwaliteit te garanderen.

Naast het licht krijg je ook een netsnoer van 1,8 m (waarvan ik wou dat het langer was), ophanghaken, ratelhangers en een veiligheidsbril. Het licht heeft een garantie van 3 jaar, een retourbeleid van 30 dagen en King Plus doet het veel beter met de klantenservice dan andere Chinese merken.

Pluspunten

  • Ideaal spectrum voor planten (alle stadia)
  • Nominale levensverwachting van 100.000 uur
  • Goed dekkingsgebied van 4 bij 1,2 m voor bloei
  • 3 jaar garantie en 30 dagen geld-terug-garantie

nadelen

  • Het netsnoer kan worden verlengd (het is 1,8 m).

Dimgogo 2000 Watt LED-armatuur Met Volledig Spectrum

Dit Dimgogo LED-kweekpaneel is een ander geweldig licht, maar het komt niet helemaal overeen met de beste. Het heeft een kleiner dekkingsgebied en minder vermogen.

Het heeft een kernoppervlak van 3 bij 0,9 meter voor de bloei. Deze is kleiner dan de bovenlichten. Het produceert 702 umol/m/s op 61 cm boven het bladerdak. Het gebruikt 343 watt, wat ongeveer 600 watt HID-energie is.

Het spectrum is het enige gebied waar de Dimgogo echt schittert (bedoelde woordspeling). Het is gelijk aan het spectrum van de BestVA en de Kings Plus.

10 watt rode, blauwe en witte diodes geven je twee grote pieken in de rode golflengten en een kleinere piek in de blauwe. Elke andere kleur is ook verkrijgbaar in kleinere hoeveelheden, precies zoals planten het liefste hebben. IR- en UV-diodes zijn ook inbegrepen.

De lamp wordt geleverd met een netsnoer, een ophangset en een oplaadkabel. Dit is teleurstellend, aangezien de meeste fabrikanten een set ratelhangers hebben die kunnen worden gebruikt om de hoogte van uw lamp aan te passen. U krijgt echter wel een fantastische garantie. Het gaat 3 jaar mee en Dimgogo neemt het terug voor een volledige terugbetaling binnen 30 dagen na aankoop.

De gemiddelde levensduur is ongeveer 50.000 uur.

Pluspunten

  • Geweldig spectrum voor alle groeistadia
  • 3 jaar garantie en 30 dagen geld-terug-garantie

nadelen

  • Dekkingsgebied van 3×0.9m is kleiner
  • Minder vermogen dan de toplicht
  • Geen verstelbare ratelhangers inbegrepen

HIGROW 2000W Dubbele Chip LED-tuinbouwlamp

Dit HiGrow LED armatuur lijkt erg op de Dimgogo lamp. Het gebruikt minder stroom om dezelfde resultaten te bereiken. Dit is de reden waarom ik het iets hoger beoordeeld. Het spectrum is het andere.

HiGrow-lampen hebben grote rode en blauwe pieken, maar vrijwel geen licht in de groene en gele golflengten. Planten groeien sterker en sneller als ze wat groen en geel licht hebben, zoals de andere lampen op deze lijst (behalve de volgende).

Hoewel het naast de rode en blauwe ook enkele witte diodes heeft, zijn er niet genoeg. Er zijn ook een paar UV-IR-diodes in dit licht, evenals alle andere lichten op deze lijst.

Qua vermogen heeft de HiGrow 2000 een output van 691 umol/m/s. Daarvoor gebruikt hij 400 watt. Dit maakt het minder efficiënt en minder efficiënt dan toplichten. Het is ongeveer gelijk aan een 600 watt HID-lamp en heeft een dekking van 3 bij 0,9 m.

Als je deze lamp koopt, krijg je ook een hanger en een set verstelbare touwratels. Het heeft een geschatte levensduur van 50.000 en de 3 jaar garantie van de fabrikant en het retourbeleid van 30 dagen dekken je voor het geval er iets misgaat (of je bent gewoon niet blij met het licht).

Pluspunten

  • 3 jaar garantie en 30 dagen geld-terug-garantie

nadelen

  • Spectrum mist groene en gele golflengten
  • Minder efficiënt dan andere lampen op deze lijst
  • Kleiner dekkingsgebied dan de toplichten

Roleadro Galaxyhydro-serie 2000W LED

De Roleadro Galaxyhydro-serie (HYG05-200X10W) is een goede keuze als je alleen bloeit maar niet zoveel kracht nodig hebt.

Het kost minder dan alle andere modellen op deze lijst en heeft een kleurenspectrum dat erg zwaar is op rood, met wat blauw en minimaal wit licht. U kunt ook IR- en UV-diodes krijgen (elk vier).

Omdat het spectrum zo zwaar is op rood, is dit niet het beste licht voor groenten. Dit is niet het beste licht voor groenten of voor alle stadia van plantengroei.

Begrijp me niet verkeerd: het zal werken en goed werken, maar een licht met een paar meer blauwe en witte diodes zou beter werken (zoals mijn topkeuzes hierboven).

Roleadro publiceert geen kleurenspectrumgrafiek zoals hun concurrenten, wat behoorlijk teleurstellend is. Ze geven echter wel een overzicht van de diodekleuren.

Zoals de meeste lampen op deze lijst, gebruikte deze 200 diodes van elk 10 watt. Ook zijn de diodes, zoals alle lichten, te weinig aangestuurd. Het totale stroomverbruik is ongeveer 300 watt.

De lamp is qua vermogen ongeveer gelijk aan een 400 watt HPS-lamp en heeft een dekkingsgebied van 3 bij 0,9 m. Dat maakt hem aanzienlijk minder krachtig dan de andere lampen op deze lijst.

De belangrijkste redenen voor de lagere beoordeling zijn het gebrek aan vermogen, een kleiner dekkingsgebied en een rood-zwaar spectrum.

Roleadro heeft deze lamp in serie geschakeld, waardoor je meerdere lampen van hetzelfde circuit kunt laten werken. Het heeft een geschatte levensduur van 50.000 uur, wat ongeveer gemiddeld is. Het kan van elke spanning lopen van een spanning van 85 V tot 265 V.

De lamp uit de Galaxyhydro-serie wordt geleverd met een roestvrijstalen hanger en een netsnoer. Het pakket bevat geen ratel of andere accessoires.

Het is goedkoper dan andere lampen, dus dat kan de reden zijn. Maar het is ook zwakker. Het bevat een garantie van 2 jaar en een retourbeleid van 30 dagen.

Pluspunten

  • Mogelijkheid om meerdere lampen in serie te schakelen
  • Lagere kost

nadelen

  • Rood-zwaar spectrum is goed voor de bloei, maar niet zo goed voor de groei
  • Minder stroom en kleiner dekkingsgebied
  • Geen ratelhangers inbegrepen